saraskastrull.blogg.se

Smarrig mat på Mitt vis

Whoopies

Kategori: Bakning

 
Jag  kan ju inte baka som bekant. Men jag testade att göra dessa små söta bakverk.
Jag gillar ju macaones(tror det stavas så). men dom är ju så svåra att få tll.
Detta är en variant . Smakar som kladdkaka ungefär.
Det enda som jag ändrade på i receptet eftersom den första plåten bara flöt ihop och blev skitful var att hälla upp smeten i botten på små bullformar så dom inte rinner ut.
Det blev perfekt!
Receptet kommer här:
 

Whoopie pies Till ca 25-35dubbla kakor

60 gram smör eller margarin 4 msk olja, till exempel rapsolja 2 ½ dl farinsocker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker knappt 4 dl vetemjöl 1 ½ dl kakao 1 ½ tsk bakpulver ½ tsk salt 2 ½ dl mjölk

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör, farinsocker och olja, så att det blandar sig. Vispa ner ägg och vaniljsocker. 3. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver. Tillsätt dessa i smeten, sikta gärna ner dem för att undvika klumpar, och vispa på låg hastighet. Avsluta med att blanda ner mjölken till du har fått en slät smet som är något tjockare än muffinssmet. 4. Klicka eller spritsa (funkar bra med en fryspåse med avklippt hörn) ut pluppar på ett bakplåtspapper, gör gärna en testplåt med lite olika storlekar för att se hur stora du vill ha dem. 5. Grädda kakorna i ca 7-10 minuter, ytan ska jäsa upp igen om du trycker på den. Låt kakorna svalna.

Chokladfyllning 4 msk smör 4 msk vispgrädde 3 dl florsocker 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt

Gör så här: 1. Smält smöret och tillsätt grädden. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smörgrädden. 2. Låt fyllningen kallna, rör ibland så att den inte skär sig. 3. Spritsa eller bred fyllning på en kaka och sätt ihop med ytterligare en. Klart!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: