saraskastrull.blogg.se

Smarrig mat på Mitt vis

Vegetariska vårrullar

Kategori: veggo

 
Testade för första gången att göra vårrullar på rispapper.
Blev riktigt bra.
Detta recept kan man exprementera(hur nu det stavas) med känner jag. Smaken blev lite matt.
Mer chili och mer kryddor näsa gång.
Men rolig konsistens tycker jag.
Körde en sweetchili dip till.
 
Recept:
  • Skala och finhacka schalottenlöken. Skiva champinjonerna tunt. Skär vitkålen i tändstickstunna strimlor. Skala och riv ingefäran fint.
  • Fräs schalottenlök, champinjoner, vitkål, ingefära och böngroddar i en het panna i 2 msk olja, 2-3 minuter. Lyft ur och låt svalna.
  • Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp nudlarna med en sax i mindre bitar (de blir då mer lättarbetade).
  • Skär salladslöken fint. Skala och grovriv moroten. Blanda lök, grönsaker, nudlar, socker och soja.
  • Blöt en ren kökshandduk och krama ur. Lägg den på köksbänken. Doppa 1 rispapper i taget ca 30 sekunder i hett vatten. Lägg det på handduken. Lägg 2-3 msk av röran i mitten, vik in kanterna och rulla till en rulle. Skär i mindre bitar. Servera med sweet chilisås.