saraskastrull.blogg.se

Smarrig mat på Mitt vis

Mini bakpärer

Kategori: Allmänt

 
 
Våren smyger sig på.
Och idag blev jag jättesugen på att sitta ute på balkongen och äta bakad potatis med en god röra.
Och som vanligt när jag får sånna infall så måste jag trolla med knäna som man säger. =)
Och resultatet blev:
Kör vanliga potatisar i en ugnsform. Gör dom hela och lägg en klick smör i. Har du flingsalt så strö lite sånt över.
Tiden beror ju på storlken på potatisen. Känn med sticka.
 
Röran:

Här kan du ju gå bananas.
Kolla igenom kylen och använd dina rester!
Vår familj hade köpt en grillad kyckling för ett par dar sen.
Och det blir alltid lite kvar på benen som ingen verkar vilja ha. Ta vara på det och blanda med lite finhackad lök, curry, svartpeppar, turkyoghurt eller majo.
Sen är variationerna oändliga. Tillsätt rostad lök, en sallad, picklade grönsaker osv osv...
Låt kreativiteten flöda gott folk

Lättlagad torskgratäng

Kategori: Fisk

 
Svängde ihop en superenkel fiskgratäng med rostade rotsaker till lunch idag.
 
Jag använde mig av fryst torskblock 400g eftersom det var extrapris på det för ett tag sen.
Tina upp torsken och lägg bitarna i en ugnsform.
Salta och peppra lite.
Sen fuskade jag med såsen och tog en färdig pulversås med citron/dill. Haha, skämmes Sara!
Jag struntade i att koka ihop såsen utan blandade kallt i en skål.
Sen hällde jag såsen över firren och rev en lagrad prästost på toppen.
Körde formen i ugnen 200 grader tills det blev fin färg. Ca 25-30 min.
 
Rotsaker: Skär potatis, palsternacka, morot och lite röd lök i små bitar. Ringla lite olja och krydda med salt, peppar och timjan.
Kör i ugnen i ca 35 min. Rör om under halva tiden
 
Klart!
 

Har ju glömt att uppdatera! =/

Kategori: Allmänt

Jag har varit dålig på att uppdatera. Ber om ursäkt för detta.
Men lite smarriga bilder från tidigare: