Har suttit och slökollat igenom en massa Allers och Hemmets veckotidningar nu under första semesterveckan. Har inte kunnat släppa tanken att göra en smulpaj med hallon och lättvispad grädde.
Köpte frysta hallon som jag tinade upp och lättsockrade i en skål.
La sedan dessa i en ugnsform. Gjorde en smuldeg på smör, mjöl och socker. Gör på frihand!
Ska inte bli en deg och det ska inte bli för mjöligt.
Lägg sedan smulgrejset över hallonen och grädda i ugnen tills pajen fått fin färg.
Servera ljummen med antingen vanligsås eller som jag, lättvispad grädde
Har jobbat som både kock och kallskänka i mina yngre dar. Men nu jobbar jag i en delikatessdisk vilket passar mig perfekt.
Jag älskar att laga mat och delar gärna med mig av tips och trix så att andra får njuta av fantastiskt käk!
Min matlagning är okomplicerad och jag gör mycket på en höft. Hatar att läsa recept så jag testar mig fram istället. Det kommer därför inte vara några mått på saker i denna blogg utan man får höfta och göra lite efter eget tycke.
Smaklig Spis!