Whoopies
Kategori: Bakning
Whoopie pies Till ca 25-35dubbla kakor
60 gram smör eller margarin 4 msk olja, till exempel rapsolja 2 ½ dl farinsocker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker knappt 4 dl vetemjöl 1 ½ dl kakao 1 ½ tsk bakpulver ½ tsk salt 2 ½ dl mjölk
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör, farinsocker och olja, så att det blandar sig. Vispa ner ägg och vaniljsocker. 3. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver. Tillsätt dessa i smeten, sikta gärna ner dem för att undvika klumpar, och vispa på låg hastighet. Avsluta med att blanda ner mjölken till du har fått en slät smet som är något tjockare än muffinssmet. 4. Klicka eller spritsa (funkar bra med en fryspåse med avklippt hörn) ut pluppar på ett bakplåtspapper, gör gärna en testplåt med lite olika storlekar för att se hur stora du vill ha dem. 5. Grädda kakorna i ca 7-10 minuter, ytan ska jäsa upp igen om du trycker på den. Låt kakorna svalna.
Chokladfyllning 4 msk smör 4 msk vispgrädde 3 dl florsocker 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt
Gör så här: 1. Smält smöret och tillsätt grädden. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smörgrädden. 2. Låt fyllningen kallna, rör ibland så att den inte skär sig. 3. Spritsa eller bred fyllning på en kaka och sätt ihop med ytterligare en. Klart!