Förrättscocktails
Kategori: Förrätter/smårätter
Gjorde två supersöta förrättsglas på jobbet idag.
I glaset till vänster har jag gjort en avocadocreme. Dvs mosat ihop mogen avocado med citronsaft. Viktigt att ha just citron eller limesaft i annars blir cremen brun direkt..
Sedan smaksatte jag moset med salt peppar, chili.
Klickade upp i glas och toppade med handskalade räkor och svart rom.
Och jag tycker att om man nu ska göra sig för att fixa en sån här trevlig liten förrätt så använd BRA räkor.
Antingen färska räkor du skalar själv eller åk in till mig på jobbet och köp färdighandskalade räkor på hink.
Det blir ju så mycket godare än dom här billiga, supersalta, konstiga kattmatsräkorna. *urk urk*.
Romen som man toppar med spelar ju ingen roll vilken färg den är. Välj vad du tycker blir snyggast.
Vill man vara extra super lyxig så köper man ju såklart fjolårets Kalixlöjrom. Men då får man hosta upp 1400kr/kg.
Förrätt nr2:
Pepparrotspanacotta med kallrökt lax.
Höll på att exprimentera lite här.
Slutade med att jag tog två grissini och stack ner. Men en kollega hade en jättebra idé om att ugnsrosta tunna skivor av ett ekologiskt bröd, skära stänger och stoppa ner. Ja känner att vi måste utveckla denna idé.
Men det blev helt okej ändå:
Panacottan. Lägg gelatinblad i blöt. Läs på förpackningen hur många du behöver till mängden vätska.
Koka ihop grädde, salt, peppar, pepparrot.
Krama ur gelatinbladen ordentligt från vattnet och rör ner i gräddblandningen.
Häll upp i glas och låt stelna några timmar.
Toppa med finhackad kallrökt lax.