Lax med nötter och gräddig kål
Kategori: Fisk
Jag brukar ofta göra lax med nån topping i ugnen.
Här har jag tagit färskost som är smaksatt med pepparrot.
Saltade, pepprade firren, klickade på osten och köra i ugnen 200g ca 15-20 min. När det är 5 min kvar så tar jag ut formen och strösslar casewnötter ovanpå. De blir jättegoda när det rostas.
Om man vill kan man ju rosta dom i en panna för sig och sen strössla över laxen då den är klar.
Jag hackade 3 sortes kål: vitkål, blomkål och brysselkål till ungefär samma storlek. Frästa dom i riktigt smör tills de blivit mjuka. Då slog jag på grädde, och lite kalvfond.
Jag avskyr normalt sett kål men detta var ju fantastiskt gott och blev inte så fränt i smaken som jag kan tycka kål blir ibland.
Och att detta är en bra LHCF rätt(om man tar bort tomaterna då) gör ju inte saken sämre.
Gött!