saraskastrull.blogg.se

Smarrig mat på Mitt vis

Limemarinerat fläskkött med ädelostsås

Kategori: Kött

Fick ett tips från en köksmästare en gång om en god pastasås.
 
Strimla nån form av fläskkött. Filén är ju bäst.
Riv skalet från ett gäng lime och pressa ur saften över skalet. Det ska vara mycket lime!
Typ 4-5 lime till 400g kött. Låt stå över natten så det marinerats ordentligt.
Sen så steker du köttet, slår på grädde och smular ner nån god ädelost.
Jag tycker Kvibille Gräddädel är rund och god i smaken.
Om du tycker såsen blir rinnig så kan du reda av den något.
Salta och peppra och servera till färsk bandpasta
 
Otroligt gott med den där såsen och sen blir det en liten twist när man tuggar köttet och känner den fräscha limesmaken.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: