Panacotta med granatäppelmarinerade jordgubbar
Kategori: Desserter
Jordens enklaste dessert är ju panacotta.
Ta 3-4 st gelantinblad(finns i gul/guld förpackning på bakhyllan) och lägg i kallt vatten i 10 min.
Greppa en kastrull, häll i 5 dl grädde och lite socker. Sockra efter hur sött just Du vill ha. Smaka av. Sen så kan du antingen välja att köra lyxvarianten att köpa vaniljstång(dela den, skrapa ur och släng ner i grädden) eller köra lite budget som funkar bra också. Dvs typ....1-2 msk vaniljsocker. Som sagt, häll i lite i början och smaka av och avgör hur du själv vill ha det.
Koka upp och dra ifrån plattan.
Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dom från vattnet.
Lägg sen "geleklumpen" du har i din hand i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet försvunnet.
Häll upp i dina finaste glas och ställ in i kylen 3 timmar ca.
Det ska stelna.
När panacottan har stelnat så kan du toppa med nästan vad du vill.
Hallon, blåbär, choklad etc etc.
Jag toppade med jordgubbar som jag marinerat i granatäppelbalsamico från Gourmegruppen.
Svingott!