Key lime pie utan ägg
Kategori: Desserter
Key Lime Pie
Kexbotten
200 g digestivekex 100 g smör
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut i sex små formar eller en stor och förgrädda i ca 10 minuter i 175 grader.
Fyllning, Leila Lindholm
400 g sötad kondenserad mjölk 4 st äggulor 5 st limefrukter, skal och saft
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
Fyllning, VEGAN (Uppdaterat receptet!)
6 st limefrukter, river skal och saft (bara det gröna! Får du med det vita så blir krämen bitter) 4 dl sojamjölk 2 dl strösocker 4 msk maizena
Blanda ihop maizena och strösocker i en skål. Koka upp sojamjölken tillsammans med limesaft och skal. Rör ner i maizena- och strösockerblandningen. Låt stå och dra i 15 minuter så att smaken från limeskalen kommer fram. Sila sedan bort limeskalet och fyll dina förgräddade pajskal med smeten. Låt pajerna grädda i ca 20-25 minuter minuter i 160 grader, något längre för en större paj. De ska fortfarande vara lite gungiga i mitten när du tar ut dem. Låt svalna helt.
***********************************
Jag hade köpt kondenserad mjölk så jag tog det istället för sojamjölk. Minskade lite på sockret sen.
Vispade grädde till denna ljuvliga paj