saraskastrull.blogg.se

Smarrig mat på Mitt vis

Köttfärspaj på dinkelmjöl

Kategori: Kött

 
Börja med att sno ihop degen eftersom den ska ligga och vila i kylen ett tag.
Blanda ihop 200g dinkelmjöl och 125g smör och 2 msk vatten. Plasta och ställ in i kylen ett tag.
Stek köttfärs med goda kryddor. Jag tog tacokrydda, vitlök, chili, lök och tillsatte lite krossade tomater.
Låt svalna något.
Blanda ihop 2 ägg och 2-3dl ägg(äggstanninga alltså) i en skål.
Kavla ut degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda 200g ca 10 min.
Häll sedan i köttfärsfräset + ev mer grönsaker, majs om du vill ha.
Häll på äggstanningen och toppa med valfri riven ost.
Kör i 200n gradig ugn tills pajen stannat till och fått fin färg. Ca...30-40 min?
 
Servera med krispig sallad och kanske nån kall sås. Rhode Island eller aioli

Kommentarer


Kommentera inlägget här: