saraskastrull.blogg.se

Smarrig mat på Mitt vis

Helsteka i ugnen

Kategori: Kött

 
Jag diggar verkligen att helsteka köttbitar av olika slag i ugnen. SÅ himla smidigt med termometer så slipper man stå och passa.
Igår så hade jag köpt en liten hel fläskkarré. Plommonspäckade den.
Och för den som aldrig gjort det är det busenkelt. Skär hål med lång smal kniv från sidorna och peta in ordentligt med plommon. Gillar man inte plommon kan man späcka med finstrimlade soltorkade tomater och fetaost. DET blir också grymt gott. Lite Italian style liksom. =)
 
Sen är det bara att krydda karrén i rikligt med grillkrydda.
Nu brynte jag alla sidor i en het stekpanna innan för att få en krispig vacker yta. Men tycker man det blir för mycket jobb så går det jättebra att köra in den rå i ugnen direkt.
 
Lägg i ugnsform och sätt termometern i tjockaste delen. Sätt in i 175 gradig ugn till innertempen är mellan 75-80 grader. Ös lite av skyn som blivit över biten när du tagit ut den ur ugnen.
Kan serveras både varm och kall.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: