Jag gillar verkligen bruschetta. Speciellt när det är varmt och somrigt.
Ta en baguette, skär lagomt tunna skivor och ugnsrosta eller smörstek i en panna.
Gnid en vitlöksklyfta sen mot det frasiga brödet.
Lägg på en mix av solmogna tomater, lite finhackad röd lök, ev lite finhacka paprika. Toppa med flingsalt mozzarella och olivolja(jag tog en olja med basilikasmak).
Servera direkt så inte det krispiga brödet blir soggigt.
På bilden: Filéa rödingen och ta bort alla ben. Smörstek filéerna med skinsidan ner först i ca...1-2 min. Ta upp och lägg på en tallrik. Dra bort skinnet när firren svalnat lite. Tvätta INTE ur pannan utan tillsätt ...ev. lite mer smör och fräs finhackad gul lök eller scharlottenlök och finhackade dillstjälkar i det "fiskgojset". Slå på grädde och koka upp. Lägg sedan ner rödingfiléerna och sjud på låg värme nån minut tills dom är klara. Tillsätt färsk, hackad dill mot slutet. Ett tips är att servera med årets första färskpotatis. =)) Trevlig Spis!
Har jobbat som både kock och kallskänka i mina yngre dar. Men nu jobbar jag i en delikatessdisk vilket passar mig perfekt.
Jag älskar att laga mat och delar gärna med mig av tips och trix så att andra får njuta av fantastiskt käk!
Min matlagning är okomplicerad och jag gör mycket på en höft. Hatar att läsa recept så jag testar mig fram istället. Det kommer därför inte vara några mått på saker i denna blogg utan man får höfta och göra lite efter eget tycke.
Smaklig Spis!