saraskastrull.blogg.se

Smarrig mat på Mitt vis

Grillade laxspett m granatäppelsmör

Kategori: Fisk

 
Grillade laxspett som jag marinerat först i lime, citron och lite vitlök.
Tänk på att inte hålla på och peta vända och vrida på laxen då den ligger på grillen. Den går lätt sönder då.
Vänta till glöden är grå och perfekt och vänd max 2 ggr.
 
Smöret:
Blanda ihop smör, granatäppelkärnor och en liten skvätt av Gourmetgruppens granatäppelbalsamvinäger.
Det smöret passar perfekt till grillad fisk!
 

Annorlunda torsk

Kategori: Allmänt

Torsken:
Jag köpte färska torskfiléer som jag "byxade", dvs skar bort alla ben i mitten.
Marinera filéerna i grön pesto nån timme. Linda sen nån lufttorkad skinka runt varje fiskbit.
Lägg i ugnsform och tillaga i 200 grader i ca 10-15 min. Använd gärna termometer och ta ut när innertempen är 55 grader.
 
Tillbehör:
Jag serverade denna serranolindad torskfile tillsammans med västerbottenostpaj, bruschetta och en sallad med fetaost och melon
 

Bruschetta

Kategori: Förrätter/smårätter

 
Jag gillar verkligen bruschetta. Speciellt när det är varmt och somrigt.
Ta en baguette, skär lagomt tunna skivor och ugnsrosta eller smörstek i en panna.
Gnid en vitlöksklyfta sen mot det frasiga brödet.
Lägg på en mix av solmogna tomater, lite finhackad röd lök, ev lite finhacka paprika. Toppa med flingsalt mozzarella och olivolja(jag tog en olja med basilikasmak).
Servera direkt så inte det krispiga brödet blir soggigt.

Rödingmiddag idag

Kategori: Fisk

 
På bilden: Filéa rödingen och ta bort alla ben. Smörstek filéerna med skinsidan ner först i ca...1-2 min. Ta upp och lägg på en tallrik. Dra bort skinnet när firren svalnat lite. Tvätta INTE ur pannan utan tillsätt ...ev. lite mer smör och fräs finhackad gul lök eller scharlottenlök och finhackade dillstjälkar i det "fiskgojset". Slå på grädde och koka upp. Lägg sedan ner rödingfiléerna och sjud på låg värme nån minut tills dom är klara. Tillsätt färsk, hackad dill mot slutet. Ett tips är att servera med årets första färskpotatis. =)) Trevlig Spis!