Köttgryta
Kategori: Kött
Hösten är här. Varför inte göra en trevlig höstgryta som sprider ljuvliga dofter i hemmet?
En enkel men otroligt god variant har jag gjort här. Bryn grytbitar av nötkött i smör. Lättast är att bryna direkt i den stora gryta du ska koka i. Tillsätt sen grovhackad morot,kålrot och gul lök. Fyll upp med vatten i din gryta och lägg ner: lagerblad, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, buljongtärningar. Koka upp och dra sedan ner värmen så det står och småputtrar. Tiden beror på vilken styckningsdetalj du valt. Högrev tex behöver ca 2 timmar på sig för att bli supermört. Smaka dig fram under tiden! När köttet är mört så kontrollera om du vill ha mer salt, peppar. Om man vill kan kan reda av grytan för att få den lite tjockare. Går även att tillsätta grädde om man vill ha den krämig. Trevlig Spis!