Mitt snygga förkläde!
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Fisk
Kategori: kyckling
Kategori: Förrätter/smårätter
Kategori: Allmänt
Kategori: Kött
Till 4 personer, ugnstemperatur 75 grader i 8 timmar
Rimmat sidfläsk 500 gram hel bit 2 små syrliga äpplen ½ gul lök 1 vitlöksklyfta Färsk timjan 6 kvistar 6 korn hel svartpeppar 1 dl äppelcider 1 stekpåse.
Gör så här:
Klyfta äpplen, skiva löken och vitlöken. Stoppa allt i stekpåsen och förslut kör i ugnen i 75 grader i 8 timmar minst, max 12 timmar.
Vid servering värm upp fläsket i spadet, bryn sedan i stekpanna och skiva sedan.
Salsa 1 dl stekt Karl-Johan 1/2 Aubergine ½ finhackad rödlök 2 tomater 1 äpple Lite av spadet från fläsket ½ chili Svartpeppar Salt vid behov.
Gör så här:
Skiva Auberginen i ½ cm tjocka skivor salta dem lätt och låt dem stå i 20 minuter för att dra ut vätskan.
Stek dem sedan tills de blir gyllenbruna i lite smör
Tärna under tiden resten ganska fint typ 1/2 cm stora tärningar, Chilin och löken så smått du kan.
Tärna svampen enlig ovan och blanda sedan ihop och smaka av.
Kan serveras direkt men kan också stå och dra en stund.
Blomkålsmos.
1 huvud blomkål 1-2 dl grädde Salt
Gör så här:
Koka blomkålen mjuk.
Mixa i mixer, tillsätt under tiden grädden till en så slät pure som möjligt, smaka av med salt.
Hoppas att detta ska smaka och trevlig höst!
Kategori: Kött
Kategori: tips och trix
Kategori: Förrätter/smårätter
Kategori: tips och trix
Kategori: Kött
Kategori: Allmänt
Kategori: ost
Kategori: kyckling
Kategori: Fisk
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Bakning
Kategori: ost
Kategori: Kött
Kategori: Allmänt